fredag 29 augusti 2008

Bira har fått medusin

Hej! Efter en veckas rejält haltande, bestämde jag mig för att åka till veterinären igår med Bira. Hon har ju varit till-och-från-halt men mest till... Röntgen visade att hon har tre små inflammationer i tassen så det blev medicin i två veckor och lugna promenader men inget kutande (hur nu det ska gå till?!) Jag och Bira får väl rehabilitera oss tillsammans :o)

Ruta ett...


Hej! Arbetsträningen blev tydligen för mycket, i tisdags blev jag dålig i ryggen igen, det small till i ryggen när jag nös! Törst knappt skriva det för det låter så löjligt... Läkaren tyckte dock inte jag var löjlig utan sa att nysningar är stora påfrestningar för kroppen. Ja, iallafall så tar jag det fortsatt lugnt och försöker förstå att diskbråck tar lååång tid att läka. Lika dålig som jag var i juni är jag inte, men tillbaka på ruta tre kanske stämmer bättre än ruta ett. Lite tröst i eländet.
Fick en bild av Qäisa, man ser på den lilla utbuktningen att hon är dräktig även om hon ju fortfarande i femte veckan är stram i kroppen - det är nu de små liven börjar växa.

måndag 25 augusti 2008

Vi avvaktar

Hej! Idag är Bira mycket bättre i tassen, ja redan i går kväll. Jag tror det är Magnecylen som gjort sitt. Förmodligen är ju inget brutet i tassen då, utan kanske en stukning eller inflammation. Tassen känns inte varm och är inte svullen heller. Vi ger henne Magnecyl en dag till och sedan får vi se...
Pratade med Qäisas matte Eva igår, och som det ser ut är Qäisa dräktig. Ska se till att få ut valpannonsen på SLKs hemsida igen :o)
I veckan ska jag arbetsträna fyra timmar per dag, få se hur det går, förhoppningsvis går det bra så att jag kan börja heltid igen nästa vecka.

söndag 24 augusti 2008

Bira måste till doktorn


Tyckte Bira var lite bättre i tassen på fredagsmorgonen, men senare var det likadant igen, stödjer inte på vänsterbenet. Nu är det söndag och hon har klarat helgen med magnecyl, hon verkar helt obrydd fast hon måste hoppa på tre ben. Men nu blir det iallafall veterinären, ska ringa snarast i morgon bitti. Hoppas bara det är en stukning, så inte något litet ben i tassen är brutet. Bira vilar på bilden.

torsdag 21 augusti 2008

Älgjakt!

Kom just från skogspromenaden med Valle och Ullis. Ganska kvavt och fuktigt är det ute. Valle for iväg och efter en stund hörde jag "jag-har-något-här"-skallet. Ullis stack också iväg och började skälla hon också. Jag passade på att gå åt motsatt håll för att de skulle leta igen mig. Gömde mig bakom en stor sten. Skällandet förflyttade sig till vänster och fortsatte. Sedan hörde jag att det var något stort i närheten och kikade upp bakom stenen; där - tio meter bort lunkar mamma älg med sin årskalv. Hon verkade känna vittring av mig så hon kastade om och sprang åt ett annat håll. Hundarna hörde jag inte då, men de spårade henne någonstans längre bort. Valle fortsatte sedan en stund efter djuren innan han kom tillbaka. Då hade Ullis redan hittat mig och flåsade ohejdat av språngmarschen, Valle likaså. Valle är en hejare på att hitta vilt, han är även bäst av dem på att hitta mig när jag gömt mig. Ullis är mer mattebunden och vill ha koll vart jag är - jag kan ju bara försvinna ibland bakom ett träd :o)
Bira fick inte följa med idag för hon är väldigt halt på vänster framtass, vill inte ens stödja på benet. Det är själva tassen hon har ont i. Får se om det är bättre i morgon, annars får vi kolla upp det.

onsdag 20 augusti 2008

På banan igen


Hej! Den här veckan har jag börjat arbetsträna, två timmar per dag. Känns bra att vara på banan igen, hoppas att ryggen håller, jag försöker stå mycket och vara allmänt försiktig. Hundmässigt händer inte så mycket just nu, har fått en god vän att ställa upp på att ta hand om Ullis medan Qäisa är här. Vet ännu inte om hon är dräktig, men om någon vecka bör det börja synas. Har också bestämt att det blir en kull på en av Jällfjällens tikvalpar istället för att köpa upp en hane. Det är dåligt intresse för att ta fodervalp nu när det är höst verkar det som och jag kan inte ha fler hundar just nu här hemma. Utställningssäsongen är nog över för vår del också, om det inte blir Stora Stockholm i december, vi får se... På bilden ser ni Valle, Bira och Ullis som busar.

tisdag 5 augusti 2008

Morahelgen är över

Så har vi landat efter Riksstämmehelgen i Mora. Det var - som den här helgen alltid är - en jättetrevlig stämning och idel mysiga möten mellan lapphundsfolk. Roligt att även uppfödarmötet som vi i AK arrangerade löpte så väl ut. Särskilt kul tycker jag det var att två nya möjliga uppfödare mötte upp. Utställningen gick väl sådär för våra två svenska Gaia och Valle. Gaia blev fyra av 17 tikar - det är vore ju riktigt bra om man inte var så bortskämd med att vinna ;o) Tikarna som stod före är dock av riktigt hög kvalité så vi är nöjda ändå. Halvsyrran Modji blev trea så två representanter från vår uppfödning i bästa tik-klassen är ju toppen! Valle fick CK men blev inte placerad i bästa hane. Om BIS-Biras fina framsteg kan du kolla på under "Aktuellt". Hon är en riktigt fin tjej min finska!