lördag 29 november 2008

Negerbollar och Bira





Nja, det som rubriken utlovar är inte riktigt en bra kombination kanske... Men bilderna visar sonen Robert och hans tjej Emma när de bakar negerbollar. De kunde bara inte låta bli att kladda deg på varandra - härligt va?! Annars en bild på vår vackra finska Majålkes Lapin Kulta, kallad Bira. En annan bild visar Jonas nya tatuering, liemannen. Den är snygg, men jag har haft vissa invändningar (som inte hjälpt såklart!) mot val av motiv. Snön har kommit på riktigt och på en vecka har vi fått drygt 2 dm och det ska visst komma lika mycket i natt.
Annars har Ullis kommit hem från sin "semester" hos Maggan (guld värd) i Lycksele. Hon har med all säkerhet haft en skön tid där. Det var lite nervöst när vi skulle låta Bira och Ullis träffas, men de fick göra det på neutral mark på vår åker, sedan vara ute på gården ett par timmar innan det var dags att ta in dem. Bira har ju, trots sin ungdom, tagit på sig ledarrollen sedan Ullis och Valle (som bor hos Bosse nu) försvunnit. Och sen kommer Ullis hem igen - det är ju lite jäkligt. Men hittills har det som sagt gått bra förutom lite småmuttrande.

tisdag 18 november 2008

83 år...

Så liten plats en människa tar på jorden
Mindre än ett träd i skogen
Så stort tomrum hon lämnar efter sig
en hel värld kan inte fylla det

Pappa skulle ha fyllt 83 år idag - vi har tänt ljus på graven, mamma och jag. Mamma säger att hon gråtit på morgonen. Det har inte jag, men inuti gråter jag. Pappa, varför fick du inte vara med oss längre? Det är redan tre och ett halvt år sedan du lämnade oss. Saknar dig så.

måndag 17 november 2008

Valparna har åkt






Nu är det bara Ymer kvar här hemma, de andra fyra har åkt hem. Känns skönt men trots att man på sedvanligt uppfödarvis svurit över pisspölar så är det också en viss tomhet som infinner sig. Det tycker Ymer också, åtminstone första två timmarna i ensamhet, sedan var syskonen glömda! Han har ju Pimpim och Bira att försöka fostra :o) Pimpim har följt till sjukgymnastiken idag, ja inte in, men i bilen. Han mår ju illa ibland i bilen och den här gången blev det fem kräk-pölar. Trots det hoppar han in i bilen (nästan) helt frivilligt - det skulle inte jag göra!
Barnen på bilderna var överlyckliga över att få ta hem lilla Y-Saiva, de kröp på golvet hela tiden som de var här. På en annan bild är samen Eilert som köpt Yri. Yri ska sköta renvallningen efter hans nuvarande arbetskamrat, lapphunden Bjess, 10 år.

tisdag 11 november 2008

Wildkids och msn!

Hej! Nu har valparna fyllt 7 veckor och jag har inte lyckats få till några bilder, skyller på att de är så vilda så de aldrig är still :o) Ska försöka fota lite i morgon. Det är riktiga tuffingar alla i den här kullen, samtidigt var det länge sedan jag hade en sådan "slickig" kull. Öronen bakåt och slicka, slicka, slicka i ansiktet när man tar upp en valp. Möjligen är kubiken något mjukare i sättet, men inte mycket :o). I dag välte ett kompostgaller rakt på Y-Saiva, hon sa inte ett smack, kröp bara fram och satte svansen på ryggen och sprang iväg som om inget hänt. Och ni vet ju alla hur ett kompostgaller låter när det faller i golvet :o) Jag hoppas valpköparna är beredda på en liten huligan i huset, hihi.
Jag har blivit med msn idag - vad kul det är! Nu blir Anita i Hakkas glad som hon tjatat och tjatat :o)! Har skickat henne en inbjudan så få se om hon svarar. Ni som vill "messa" med mig, mejla så skickar jag adressen.

torsdag 6 november 2008

Resultaten har kommit

Resultaten från PRCD-testet har kommit nu ikväll. Lilltiken var fri, de andra fyra anlagsbärare, ganska snopet... Himla synd att ingen av hanarna var fri, vi behöver ju så väl fria hanar! Men, men, det är bara att nöja sig med detta och trösta sig med att ingen kommer att få PRA och alla går att använda i avel (om övriga krav uppfylls, förstås).

tisdag 4 november 2008

Valparna 6 veckor + 1 dag













Nu är det full rusch här. Valparna bryter sig ständigt ut ur sin inhägnad i köket så vi har liksom gett upp. Det får bli skurning istället :o) Man börjar se lite karaktärsdrag. Kubiken är specialist på att bryta sig ut, han tar sats och trycker med sin kubik-kroppshydda så hela gallret flyttar sig - och vips så blir det rymningsvänligt! Lillan älskar mina raggsockar, som jag bär för att de ska suga upp bättre och mildra den underbara känslan av kall kisspöl. Hon biter och gnager på sockarna så fort jag går iväg hänger hon fast. Slickarn, även kallad punkarn, slickar och slickar och biter på örsnibben när man tar upp honom - en gosig prick, fast de är dom alla iofs. Stortiken och lillhanen skiljer än så länge inte ut sig på något speciellt sätt, men det kommer.
Vem är vem?
1. Lillhanen blottar sig
2. Punkarn kikar fram
3. Lilltiken
4. Lilltiken huvud
5. Stortiken
6. Stortiken huvud
7. Lillhanen
8. Lillhanen huvud
9. Punkarn
10. Punkar-huvud
11. Kubiken
12. Kubik-huvud