onsdag 24 december 2008

GOD JUL!




Så var det julafton. Sillsalladen är gjord, omeletten, janssons, köttbullarna. Klapparna är inslagna, så nu är det dags för en dusch och sen börja duka inför kvällen - vi firar julen hemma. Vi var egentligen bjudna till hotell Storforsen, men insåg att det blir svårt med fyra hundar... Både Ullis och Bira har börjat löpa och jag har insett att Ullis kommer att höglöpa på nyårsafton ungefär (typiskt!). Tänkte ju åka till Oslotrakten och para, men det är bara att utesluta och jag funderar på vad det finns för hanar på fem mils radie som kan vara lämplig, inte lätt.
Visar några bilder när sonen Jonas och kompisen Linus kör skoter i förrgår. Sen hämtar dom julgran till mig - så snälla pojkar! Jonas fick snö överallt, haha. Granen jag sett ut var inte den vackraste vi haft, men kolla på vovsen som sitter framför - dom är vackra så det räcker, Bira och Ullis. Ha en fridfull jul allihop!

torsdag 18 december 2008

Julstök

Hej! Nu var det ett tag sen och en hel del har hänt. Ymer har flyttat till sin nya familj i Slovenien så nu finns det 6 svenska lapphundar där - 4 tikar och 2 hanar, varav de två pojkarna Unique och Ymer är Renlundare. Vi levererade träffades på flygplatsen i Wien och sen passade jag och Micke på att ha en weekend i denna vackra stad där man månat mer om att behålla gamla byggnader än att bygga skrapor. Titta gärna in på
http://www.sitem8.com/travelguide.aspx?Osterrike-Wien-Stephansdom_-_kyrka/bavn6ur38jrc2ur3
och se den otroliga kyrkan Stephansdom, kändes lite som "Frankensteins kyrka".
Annars jobbar jag lite och ska börja halvtid på måndag, ska bli skönt komma in i vanliga rutiner efter en lång tid. Väntar också på att Ullis ska börja löpa men är osäker på vilken hane som blir den lycklige... Valle har flyttat till Bosse och verkar trivas ypperligt där, hans höfter ska omröntgas inom en snar framtid.
Och sist men inte minst - har du försökt ringa hit? Vi har inte haft telefon sedan i lördags! Ledningen har gått av och det är anmält, men det tog en jädra tid.

måndag 8 december 2008

Gospel power!

Trots något avslaget humör efter lördagens PT-julfest, fick jag en riktig kick igår kväll. Jag och mamma var till EFS-kyrkan och lyssnade på Support Choir, en duktig lokal ABF-kör som sjunger gospel. Åh, vilket härligt sväng och jag var också helt fascinerad av körledarens krumbukter och teckenspråk till sin kör. Och rysningar fick jag av låten Hallelujah - fantastisk! Du ser dem på:
http://bomekblog.blogspot.com/2008/04/support-choir-goes-norway.html
Om allt klaffar blir det en julweekend på ett väldigt speciellt ställe i helgen, vi får se om Ymers nya hem blir Slovenien, isåfall flyger han med oss till...
http://www.wien.info/article.asp?IDArticle=10845
Några frågetecken återstår, men vi hoppas!

lördag 6 december 2008

Ymer vill flytta


Hej! Nu lackar det mot jul, en härlig tid tycker jag. Här hemma har vi Ullis, Bira, Pimpim och Ymer. Vi söker ett aktivt hem till Ymer (bilden) som är en liten tuffing på snart 11 veckor. Vi fick trevliga nyheter nyss från Stockholmsutställningen, Ch Renlundens Modji blev Bästa tik trots lite maläten päls. Hennes övriga kvalitéer överväger dock en något lättklädd kondition, vilket domaren tydligen såg :o). Ikväll blir det PTs julfest, alltid lika kul! Och i morgon ska man be om förlåtelse för kvällens synder, tänkte ta med mamma på EFS julkonsert, få se om man orkar. Det är gospel och det gillar jag. Ha en skön lördagkväll!