torsdag 26 mars 2009

Nu händer det mycket




Årets planeringar för olika saker börjar så smått ta form. Jag har beställt två valpar, en från Fiderbyns kennel och en från Lappe-Tikkos kennel i Norge. För att få in lite nytt blod. Visar här två bilder på pappan till vår valp från Fiderbyns, Thorelas Lappen. Enligt Micke Köpman har han ben tjocka som vedträn och det gillar jag :o) Han är en kraftfull hane med korrekt päls, som är ute på långa turer varje dag, samt deltar i jakten. Även Lappe-Tikkos kull är spännande, nästan helt nya linjer för Sveriges del, man vet inte mycket om dem vilket ju är en chansning. Det blir spännande att se vad dessa två individer kan tillföra för kenneln men även för rasen som helhet. Det är nämligen så man måste tänka med en så liten ras som vi har :o).
Nu hoppas vi att det blir valpar också!
Även för vår egen valpkull börjar planerna bli klara. Vår favorit i Norge, Aron, visade sig vara anlagsbärare så de planerna grusades i måndags. Istället lutar det åt att det blir Renlundens Wiggo som får bli far till Ullis sommarkull. Enligt Ewy var en en riktigt fin kille som grovnat på sig lite sedan jag såg honom sist i Trehörningsjö, det bådar gott! Mer information kommer senare.

måndag 16 mars 2009

Lite av varje


Denna blogg håller nog på att tyna bort kan man tro. När det går för lång tid mellan mina inlägg så börjar det ta emot att skriva, men nu tog jag mig i kragen! Har egentligen inte så mycket att berätta. Hundägarkursen del tre hölls i torsdags, även då kom många och det var kul och går framåt för alla. Den här gången tränade jag med Ullis, hon är helt godismanisk! Men faktiskt ganska duktig - tack vare Jenny. Annars har vi hållit på lite med ved i helgen, det var kul, jag gillar att plocka med ved. Micke kapade, jag lade upp småträd på kapbordet med betoning på små, typ 5 cm i diameter. Ryggen kändes ändå efteråt men dagen efter var den okej igen, d.v.s. nästan bra. Robert praktiserar här hemma med att kapa ved (stoora träd) eftersom han inte lyckades få någon praktikplats hos någon skotar- eller skördarägare. Jonas börjar sin praktik till veckan, på Marine carrier där han ska svetsa och bygga ytterväggar på en stor verkstad. Annars tränar han intensivt med körkortet nu, det går ganska tungt och proven närmar sig, F-fasen är svår!
Sänder en bild på ännu en av mina Finlands-favoriter Turnukan Väinö Vesseli - är han inte stilig så säg. Kanske han blir Biras kavaljer om ett år?