måndag 25 maj 2009

Wow, vilken helg


Känner mig helt tom i skallen, men ska försöka skriva några rader om Riksstämmehelgen, som verkligen varit toppen. Inte bara för Östras jättefina arrangemang och alla trevliga människor, utan även för att det gick så bra för oss på utställningen. Bira blev BIR av 73 anmälda finnar! Nu är hon ju en riktigt bra, för att inte säga utmärkt finsk lapphundstik, men hon är också ung, bara 16 månader så jag hade nog inte riktigt väntat mig SÅ bra resultat :o) Andra certet är också i hamn så klart. Valle överraskade oss också - han blev bästa hane-tvåa. Han har verkligen vuxit till sig och blivit ännu stiligare. Våran Valle-nalle är nu svensk champion, hurra! Även Moddan fick en fin andraplacering i bästa tikklassen och Mustie trea, så man kan säga att det gick helt enkelt superbra! Hanen som blev BIM heter Terhakan Opas.

tisdag 19 maj 2009

Besök hos Loke





Hej! Idag har jag besökt Jannes och Lena och deras lappis. En Renlundare som jag inte träffat på många år, Renlundens Luomek, som kallas Loke. Han är en mysig hane som är mycket lik sin mamma Gaia :o) Loke kommer eventuellt att PRCD-testas inom en snart framtid. Här ser ni några bilder på honom. Titta lite extra på huvudet, den typen är enligt vad jag tycker den riktiga och har blivit mer och mer ovanligt på våra lapphundar, tyvärr.

söndag 17 maj 2009

Ännu en Bira-bild


Lägger in en liknande Bira-bild från igår :o) Har också beställt flygresan i juni till Ålesund i sydvästra Norge. Det blir byte i Stockholm och Oslo och hiskeligt dyrt, men vad gör man inte för att få hem en guldklimp från Lappetikkos kennel som nu är tre veckor :o) Och jag har inte lust att åka 200 mil enkel. Man bor ju åt helsicke långt bort oftast :o(

Bira är Bäst!


Hej! Vi är så glada för att Bira blev BIR i går på Piteås nationella. Det var cirka 16 finnar med där. Tuffare konkurrens blir det nästa helg när det är över 70 finnar i Furuvik :o) Men vi har pratat om det där, jag och Bira, och kommit överens om att vi ska bli BIR då också, hahahaha ;o). Vi hoppas att någon som tog bilder där, kan skicka dem till oss så vi kan sätta in dem här. Tills vidare får ni nöja er med min söta mamma och snygga syrra, när vi var på Statt i Haparanda förra helgen. Det var mammas 80-årspresent! Shoppade oss lyckliga på Ikea först ;o)

torsdag 14 maj 2009

Yippikayey

Hej!
Det är långt mellan blogginläggen här! Men nu kommer ett glatt besked: Jonas har klarat körkortet. Vi är SÅ glada! Just nu är han i Luleå på F21 och mönstrar, men han vill inte göra lumpen nu, han har ändrat sig sedan han fyllde i papprena för något år sedan :o) Det är ju bara ett fåtal som gör lumpen, förr var det ju nästan alla så han behöver säkert inte göra den. Det blir ju isåfall ett års förlorad arbetsinkomst om han nu skulle ha turen att få jobb på Marine Carrier som han hoppas. Men än återstår ett år på Industri på gymnasiet, så än är vi inte där. Robert klarade Växt- och djurliv-provet i veckan, härligt! Nu har han tillräckligt med poäng för att få sina examensbetyg. Det praktiska har aldrig varit några problem för våra pojkar, teori är svårare. Solen skiner, livet leker, jobbar ikväll sedan ledig helg som ska bli varm. Kan det bli bättre?

måndag 4 maj 2009

Uppkörning och renar






Idag är det en glad dag :o) Yngste sonen har klarat uppkörningen, yippiii! Nu återstår teorin för Jonas att klara inom två månader, knepigt, men det ska gå. Annars är det en av många vackra dagar på raken, vi har haft 2-3 veckor med fint vårväder. Nu är all snö snart borta, men som ni ser på bilderna så är maj ingen vacker månad i norra Sverige utan smutsig, grå och ofta med snålblåst. Dock, de sju strörenarna tycker om att beta på våra ängar och det får dom gärna göra - så länge inte Ullis och Bira har upptäckt dem, vilket de inte har än som synes.

fredag 1 maj 2009

Valborgsfirande




Hej! I går kväll var det Valborgsmässoafton. I Hamptjärn där vi bor, finns det två majbrasor, "Enbergs" och "Jerrys". Vi började med Enbergs där ni ser när vår granne Greger har en 7 meter lång grillpinne med en braskorv längst upp :o) Den andra bilden visar Anders där han ligger bekvämt i majbrasan. Han var helt okej, även om man kan tro annat :o) Den lilla råttan på bilden är en av Lappe-Tikkos hanar, kanske vår? Han är snart en vecka gammal den lille kraken. På bilden var han två dagar och redan uppe på benen!