lördag 25 juli 2009

Grattis minstingen!










Vår minsting Jonas fyller år idag - 19 år! Jösses, är man så gammal?! Nyss hade vi ju två blöjbarn och fullt upp hela tiden, nu har man börjat slöa till och det syns ju även på vikten att man inte springer och jagar en ettåring och en tvååring hela tiden, haha. Jag har även slöat till rejält med att skriva i bloggen, semeeeeester du vet! Slöare för varje dag. Idag regnar det och är sååå trist. Ska man pigga upp sig med ett vinglas och gå ut i fuset och dammtorka lite eller ska man gräva ner sig i sängen med en bok? Hmmm... Festprissen som fyller år for för tredje dagen till PDOL, han ska se Euskefeurat bland annat och ta det lugnt ikväll, få se om det stämmer...
Skickar här några bilder på olika saker som hänt sedan jag skrev sist. Vi har käkat färskpotatis, vi har varit i skogen och kollat på ett tiotal sådana här fångsgropar (tror vi iallafall att det är). Några kort är på vår närmaste omgivning. Sen tog jag kort på Jonas och hans nya kärlek Ida. Är de inte söta så säg.

måndag 6 juli 2009

Lycksele-Lasse

Suck, suck, det känns lite tungt samtidigt som framgångarna i helgen ju är jätteskojiga. Det är med andra ord blandade känslor nu när Lasse har flyttat till Maggan i Lycksele, han är på foder hos henne. Jag "måste" ju spara en tik från kommande kull efter Ullis och Wiggo om jag ska fortsätta med svensk lapphund, det är lite väl torftigt att bara ha en enda avelstik. Man ska inte ha för många hundar så att man inte hinner med dem, jag har satt taket vid max tre hundar. Micke har satt taket vid en hund. Vem tror ni fick sin vilja igenom???
Hur som helst bestämdes det att Maggan som tidigare haft tre lappisar och länge varit sugen på en ny valp, tar hem Lasse. Det blev så hastigt och oplanerat att jag känner mig lite snopen, men jag vänjer mig... Vet att han får det hur bra som helst hos Maggan. Lite lydnad, lite utställning, promenader. Istället för att terrorisera Bira, har Lasse nu övergått till att tugga på Maggans renskinn i vardagsrummet :o))

En framgångsrik helg

Oj, det snurrar i skallen efter den här hektiska helgen som varit och sen direkt till jobbet efter utställningen... Men nu har lite klarnat om hur det egentligen gick! Här kommer en del roliga resultat:
På lördagen gick Piteås internationella och där placerade sig Renlundens Yrra som tredje bästa tik med CK - härlig tjej det där och hon kommer bara att bli ännu finare! Hon kommer på startsidan här när min webmaster har tid :o). Finskan BIRa, blev BIR, fjärde av fyra möjliga :o))))
På söndagen var det SLK ÖN:s utställning och där kom Valle på fjärdeplatsen i bästa hane. Av tikarna blev det storslam; snart åttaåriga Renlundens Jänta blev BIS!!! Fantastiskt roligt, hon var ovanligt välklädd och det gav utdelning, Jänta gillar annars lite luftigare klädsel, men det var ju en kylig dag så...
Jag fick den tvivelaktiga äran att gå med Renlundens Modji och det gick riktigt fint, för hon skötte sig alldeles utmärkt utan någon fågeljakt eller övriga påhitt. Belöningen blev Bästa tik-2! Matte Irene såg riktigt nöjd ut.
Sedan när det var dags för finnarna så gjorde Bira succé för femte gången på raken, BIR även idag, man fattar ju inte att det är sant även om jag ju förstår det när jag tittar på henne... Ulrika - det blir en dyr PR-kampanj det här för din uppfödning, hahaha. Vi blev också BIS-uppfödargrupp, kul även det, trots att ingen av de övriga grupperna ställde upp och konkurrensen alltså var obefintlig :oO.

onsdag 1 juli 2009

Parning igen

Strax efter åtta i morse parade sig Ullis och Wiggo igen. Micke hann inte fatta galoppen då han var upptagen av annat, så såg han plötsligt att de satt ihop och de klarade som sagt saken utan mänskliga handtag :o).