söndag 23 december 2007

God jul allihopa!


Här har vi nu fixat och hunnit äta lite julmat ikväll. Några klappar är oinslagna men det blir det också. Ullis eller Valle åt fyra krämbullar i förrgår, när "lillhusse" fyllde 19 år. Hade ställt ut dem på kylning på soffan på bron för vi har så litet kylskåp och så glömde vi av oss och släppte ut hundarna. Konstigt nog har ingen av dem mått illa, mina hundar brukar inte må bra på grädde... Nu vill jag önska er alla en fröjdefull jul och behövlig vila. Nästa år tar vi nya tag, vi planerar att kanske ev. låna en jättefin tik för parning, om allt stämmer med löp och att vi hittar lämplig hane. Hanen du ser här på bilden är en norsk gutt och heter Thorelas Lappen, en av kandidaterna som vi hoppas ska PRCD-testas inom en snar framtid. GOD JUL!

måndag 17 december 2007

Wiggo testad


Hej i julstöket! Vet inte vart tiden tar vägen?? Och energin för julstök verkar vara som bortblåst. Kan väl skylla på att det varit mycket på jobbet som tagit kraft. Skönt att inte behöva ordna med julafton hemma, det blir hos svärmor i år. Här ser ni en bild av Renlundens Wiggo, 1 år, nåja, man ser i alla fall ögonen :o). Wiggo testades den gångna veckan, hoppas på max carrier, men med vår vanliga otur så vågar man inte hoppas för mycket. En hane vi hittat i Norge testas i morgon, hoppas också där på ett resultat som duger till Svarta Ullis, skulle vara toppen om han var fri.

söndag 9 december 2007

Andra advent


Julen närmar sig med stormsteg, tycker inte man hinner med. Jag har dragits med en envis förkylning som äntligen (peppar, peppar) börjar ge med sig. Har inte haft någon ork mer än för att jobba. Här har vi iallafall fått tio minusgrader efter en slaskig vecka, fasade för att snön skulle försvinna... Visar här en skön bild av Sabmebaena Saivo och en "kompis" - visst är den söt! Vi väntar och väntar att Qäisa ska börja löpa, men det verkar ta tid, matte Eva ringde idag och sa att hennes "hankompis" var alldeles tokig i henne, kanske löpet är i antågande. Spännande!

måndag 3 december 2007

Bjärn och snö


God kväll! I helgen har vi varit på PT:s årliga julfest, som vanligt jätteroligt med trevligt folk och högt i tak. Prostgården i Öjebyn var platsen och vilket JULBORD! Det var det godaste julbord jag nånsin ätit. Så nu har man ätit björnkött också, rökt, en pikant smakupplevelse.
Vi har fått snö det senaste dygnet, kanske 2 decimeter, det börjar bli mer än en halvmeter nu, men vi vill gärna ha minst en meter tack. Härligt för både folk och vovvar. Jag tog skidorna och for en runda, både jag och hundarna pulsade, vi sjönk ner ordentligt = bra motion. Sen kom Jonas med skotern och gjorde upp ett spår åt oss som nu ska hårdna så vi kan åka i morgon afton.