tisdag 16 mars 2010

Operation och dräktighet





Jag har numera klippkort hos veterinären, eller borde åtminstone ha det :o) jag som aldrig brukar behöva gå dit har nu varit där flera gånger senaste veckorna. Först Gaia med sina korsband, (se bild) och nu bestämde jag mig för att det var dags att kolla upp vårtan som Bira har i ögat samt Ullis äckliga andedräkt. Vet. opererade bort vårtan och skickade den på analys, man vet aldrig vad det kan vara. Håll tummarna att det inte är något farligt! Ullis tonciller orsakar inte andedräkten, en del hundar har äckligare andedräkt än andra var väl ungefär förklaringen jag fick. Hon har ju inga problem, det är vi som har det :o) örk...
Några bilder, t.ex. på Ullis som nu gått drygt 6 veckor och både magen och aptiten växer. Biras öga ser ut precis som vanligt efter operationen (och före också! förutom att man såg en vårta om hon tittade åt vänster), sen en härlig vinterdag i stugan i Gråträsk, svärfar och hundarna.

måndag 1 mars 2010

Länge sen sist


Ser att sista blogginlägget var inför julen :o) Tiden räcker inte riktigt till både att svamla på Facebook och skriva här, sen har det väl inte varit så mycket att berätta, men nu har det hänt en hel del. Ullis är parad och nu har det gått fyra veckor. Hon har inte ätit så bra de senaste dagarna, och spytt i min säng, vilket jag för ovanlighetens skull uppskattade :o) På bilden ser du tydligt på blicken att maten inte är särskilt attraktiv just nu. Gaia har slitit av korsbanden så idag har hon blivit opererad, just nu ligger hon på uppvaket och operationen har gått bra som tur var. Har också varit på domarkonferens i helgen, där fick man lära sig en hel del, även att domare också är människor och tveksamma ibland till vad som är rätt och fel när det gäller hur våra raser ska se ut.