söndag 30 september 2007

Misslyckade bilder


Hej! Har ni tänkt på hur många misslyckade fotografier man egentligen plåtar på en livstid - så gud välsigne digitalkameran, som gjort att man kan radera dåliga bilder, glömma och gå vidare. Bilden ni ser här är på, ja vad tror du? Gissa!
1. Svarta Ullis kommer springande
2. Storsjöodjuret har rymt och finns numera i Svensbyn
3. Svensbytrollet är ute på jakt
För övrigt fyller jag 29 år idag - börjar närma mig 30... Puh - 30-årskrisen kommer smygande!

lördag 29 september 2007

Gräsänka


Hej!
Lördagkväll och jag är aaaaalldeles ensam! Nåja, inte riktigt, jag har ju Valle och Ullis som ligger här och jäser vid fötterna. Maken är på firmafest och barnen eller mer korrekt ungdomarna är på vift. Känns lite ovant att sitta ensam utan att ha någon att prata med och ingen som kräver något av mej - egentligen ganska skönt :o) för någon gång... Lägger in en bild på Renlundens Nimbus, bara för att ni ska få se hur ett bra lapphundshuvud ska vara konstruerat. Puss på dig Nimbus!

tisdag 25 september 2007

En helt vanlig dag


Hej!
Nu var det några dagar sedan jag skrev i bloggen, vet inte vart tiden tar vägen. Skickar en bild på Renlundens Qäisa - visst är hon vacker?! Hon ska förhoppningsvis bli mamma här på Renlundens inom de närmaste månaderna.
Nu ska jag ta mina suckande hundar ut på en timmes promenad i skogen - hoppas ingen älgjakt pågår just nu...

torsdag 20 september 2007

Vuoitas och fulla fåglar

Jag måste bara få delge er den här roliga berättelsen från Renlundens Vuoitas, Björnbodas Tellas och Lappeåhs Druttans husse, Micke, som berättar så här roligt:
"Väl hemma efter hd-röntgen var Vuoitas trött. Ekorren fick raseriutbrott för att Vuoitas nonchade honom. Vuoitas som har som livsuppgift att hålla ekorren och hackspetten borta ifrån alla våra fågelholkar. Ekorren älskar det, tveksamt om hackspetten är av samma åsikt. Sen har vi våran rosentry-buske vid köket som fått bär utöver det vanliga och som alla trastar älskar. Dom super sej fulla på bären och tror dom är värsta stridisarna. Tellas och Druttan har gett upp att hålla borta dom därifrån för dom är aspackade redan tidigt på morgonen, det ligger fåglar lite varstans på tomten och sover ruset av sej, när dom väl nyktrar till någorlunda så vinglar dom tillbaka till rosentryn för en så kallad återställare.
Sen ska dom slåss. Jagar hundarna kors och tvärs fast dom inte kan flyga, ser ganska kul ut när dom vinglar fram med stöd av vingarna och skriker".

Tack Micke för den roliga historien och hoppas det är okej att jag publicerade den här på bloggen, tyckte den var värd det :o)

söndag 16 september 2007

Dags att pusta ut

Jodå, nu kan vi pusta ut. Den purfärska bilföraren har nu tagit bussen till sin skola i Kalix efter att ha kört jänkare i 50 mil i helgen - utan missöden. Vilken duktig ung man vi har!
50 mil är ju ingen sträcka om man tänker på hur planerna såg ut på torsdagen; "morsan, vi fem grabbar ska dra ner till Stockholm i natt, se skotercross vid Slussen". Vad tänker man som tonårsmorsa? Inte tänker man; "men oj, yippi, vilket roligt initiativ" utan "är du GALEN, du har haft körkort ett dygn och ska köra 100 mil", "var ska ni sova", "du har inga pengar" osv osv. Som en gammal LP-skiva lät jag... Vilken tråkig morsa man är! Det får man ju i och för sig veta stup i kvarten också, så man glömmer det inte.
För övrigt har Sixten i Finland gjort fler bravader, han har gjort det med jämna mellanrum återkommande räddningsprovet för att få behålla sin arbetsuppgift som räddningshund. Duktig kille!

torsdag 13 september 2007

Razza 14 år


Gamla damen, vår stamtik Razza, fyller 14 år i dag. Jag minns min tågresa till Trondheim i november 1993 och hur jag ville välja Razzas syster Xantippe, som var den största tiken i kullen. Men det fick jag inte för uppfödaren Frode skulle behålla henne. Razza blev det istället och med facit i hand blev det helt rätt. Minns också hennes bröder, vilka stiliga hanvalpar! Hade kunnat ta hem även en av dessa. Razzas mamma Gubbens Karla var brun, Razzas pappa Cagliostro var som en pälsboll - bägge vänliga, stiliga lapphundar.
Razzas barnbarn Modji ser du här ovan.

onsdag 12 september 2007

Jag är lycklig!

Just nu är jag en otroligt lycklig kvinna! Robert har klarat körkortet i morse. YIPPIIIIII!
Jag är så glad att jag nästan måste skrika rakt ut. Men behärskar mig eftersom jag kanske skrämmer mina arbetskamrater då...
Ni som läser denna blogg och är mina närmaste vänner - vet ju att vår familj haft ett par mycket tuffa år där elände avlöst elände. Jag vet att ni unnar oss den här glädjen. Yessssssss!

tisdag 11 september 2007

Mmmm...muller

Jag har blivit en "jänkarbrud" (okej då - "jänkartant") i sommar! Tänka sig, Catrin 42, med sin svarta, blanka Camaro med V8. Jag gillar att bilen liksom skakar till när man startar den, det känns tydligt att det finns en hel del under huven, närmare bestämt 300 hästar. Motorn spinner och mullrar lite försiktigt när jag glider iväg i stan. Folk tittar - och jag gillar det :o) Ute på landsvägen susar jag fram med en skön låt på stereon. Trycker en aning på gasen och vips är jag förbi några Volvo och Saab och andra mindre betydelsefulla biltyper - flytta på er, här kommer JAG. Skön känsla veta att fast jag tryckt på gasen så skulle jag kunna trycka mer än dubbelt om jag bara vågade :o) det finns kvar att ta av. Mmmm.... muller - I love it!





söndag 9 september 2007

Saknad

Hej!
Skogen är den plats där jag kan tänka, grubbla, rensa hjärnan och bara vara. I dag när jag gick i skogen med Ullis och Valle kom jag att tänka på att jag drömt om pappa i natt. Minns inte riktigt vad drömmen handlade om men jag minns hans röst, hans sätt att vara, hans minspel och det gjorde mig gråtfärdig.
Det är redan två och ett halvt år sedan du helt plötsligt dog ifrån oss.
Saknar dig pappa - du fattas mig!

Så liten plats en människa tar på jorden.
Mindre än ett träd i skogen.
Så stort tomrum hon lämnar efter sig.
En hel värld kan inte fylla det.

Surfisk!

Jag brukar se till att jag inte äter mig för mätt - utom när jag äter surströmming. Denna gudagåva till mänskligheten. Däst och eländig sitter jag här och stönar, men det är det värt! Grannarna bjöd på delikatessen och som vanligt ska den avnjutas med mjölk. Ett par snapsar slank också ned, även om jag inte är särskilt förtjust i snaps, man kan alltid skölja ner också den med mjölk :o) Valle och Ullis fick inte följa med till festen, men i morgon har jag lovat dem en lång skogspromenad - det är de värda. God natt!

fredag 7 september 2007

Välkommen till min blogg!

Hej alla!
Få se om bloggandet kan vara något för mig? Har faktiskt ingen aning om jag kommer bli en flitig eller lat bloggare. Hoppas du vill titta in ibland iallafall, kanske lämna en kommentar.
Sitter här på jobbet, har en fem-minutare och istället för att ta frisk luft så skriver jag en rad här. Jag är förresten livrädd att gå ut i friska luften - röksuget kommer över mig, så jag undviker detta. Istället äter jag kakor!

Välkommen till min blogg

Här kommer jag att skriva om mig själv, min familj och våra hundar.